Sol Göz Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi
25 Temmuz 2024

Sol Göz Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Sol Göz Seğirmesi

Sol göz seğirmesi, gözde bulunan kasların istem dışı kasılıp gevşemesi durumudur. Hemen hemen herkes hayatı boyunca bu durumla birkaç kez karşılaşmıştır. Tıpta göz seğirmesine "miyokimi" adı verilir. Göz seğirmeleri bazen birkaç dakikada yok olurken, bazen de aylarca aralıklarla sürebilir. Göz seğirmeleri oldukça uzun zaman devam ediyorsa doktora başvurulmalıdır. Çünkü sol göz seğirmesinden dolayı başka hastalıklar ortaya çıkabilir.

Sol Göz Seğirmesinin Sebepleri Nelerdir?

Stres

Stresin vücutta etki etmediği bir yer yoktur. Özellikle yoğun iş zamanlarında, sınavdan önce ya da stres oluşturacak durumlarla karşılaşıldığında sol gözde seğirmeler oluşabilir. Bu tür olaylarda stresin uzunluğuna bağlı olarak farklılaşmakla birlikte çoğunlukla ilk bir hafta içerisinde iyileşme gösterir.

Kafein ve Alkol

Kafein ve alkolün aşırı tüketildiği durumlarda sol göz seğirmesi sık sık meydana gelebilir. Çünkü bu maddeler, içerikleri nedeniyle doğrudan merkezi sinir sistemini etkiler ve buna bağlı olarak gözlerde seğirmeler meydana gelebilir. Bu tür durumlarla karşılaşıldığında alkol ve kafein tüketmeyerek bol bol su içmek seğirmeyi önleyebilir.

Mineral ve Vitamin Eksikliği

Göz seğirmesine sebep olabilecek en yaygın mineral eksikliği magnezyum olarak bilinmektedir. Geçmek bilmeyen sol göz seğirmelerinde kan testi yaptırarak magnezyum seviyeleri öğrenilebilir. Magnezyum eksikliği görülürse doktorun vereceği magnezyum destekleyici ilaçlarla ve magnezyum açısından zengin olan badem ve ıspanak gibi besinlerin tüketilmesi oldukça yararlıdır. Magnezyum eksikliğinin yanı sıra kalsiyum minerali, D vitamini ve B vitamini eksiklikleri de sol göz seğirmesine neden olabilir.

Göz Kuruluğu

Uzun süre televizyon ya da bilgisayara bakmak, lens kullanmak, 50 yaşın üstünde olmak ve soğuk rüzgara maruz kalmak gibi sebeplerden dolayı göz kuruluğu meydana gelebilir. Göz kuruluğu da sol göz seğirmesine sebep olabilir. Bu tür durumlarda göz kuruluğuna sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak ve göz damlası kullanmak seğirmenin geçmesine yardımcı olabilir.

Göz Yorgunluğu

Güneşli günlerde uzun süre güneşte kalmak, güneş gözlüğü takmamak, geceleri yeterince uyumamak, radyasyona uzun süre maruz kalmak ve küçük bir noktaya uzun süre dikkatle bakmak gibi sebeplerden dolayı göz yorgunluğu oluşur. Bu durumun etkisi ile sol göz seğirmesi meydana gelebilir. Bu durumun tedavisi gözleri dinlendirmekle sağlanır.

Göz Alerjisi

Toz veya benzeri maddelere karşı gözlerde alerji oluşması sol göz seğirmelerine sebep olabilir. Bu tür durumlarda doktorun önereceği göz damlasını kullanmak seğirmenin iyileşmesi için yeterli olabilir. Sol gözde oluşan hastalıklar ya da göz numarasının değişmiş olması da sol göz seğirmesine sebep olabilir. Bu sebeplerle oluşan seğirmeler genellikle hemen iyileşmeyen ve uzun süre devam eden seğirme türlerindendir. Bazı ilaçlar da yan etki olarak göz seğirmesine sebep olabilir. Bu nedenle ilaç kullanmaya başlandıktan sonra sol gözde seğirme oluşuyorsa hemen doktora gidilmelidir.

Sol Göz Seğirmesinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sol göz seğirmeleri çoğunlukla önemli bir hastalığa sebep olmadığı ve kısa sürede kendi kendine iyileştiği için modern tıp bu konuda fazla araştırma yapmamıştır. Ancak bazı ipuçları sol göz seğirmesini iyileştirebileceğini göstermiştir. Sol göz seğirmesi sırasında sıcak ya da soğuk kompres yapılması göz seğirmesine iyi gelecektir. Kompres, seğirmeye sebep olan sinirin yatışmasına neden olacağı için seğirmeyi geçirebilir. Seğirmeyi geçirmenin bir diğer yolu ise tonik içmektir. Tonik, içinde alkol bulunmayan ve içeriğinde kinin maddesi yer alan bir içecektir ve göz seğirmesine karşı iyi gelmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karında Seğirme Nedenleri?

Karında Seğirme Nedenleri?

Burun Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Burun Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Burun Ucu Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Burun Ucu Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Yüz Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Yüz Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Bacak Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Bacak Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi