Burun Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi
21 Temmuz 2024

Burun Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Burun Seğirmesi

Seğirme olarak adlandırılan damar atımları, vücudun herhangi bir bölgesinde hissedilebilir. Genelde karın bölgesi ve yüz bölgesinde seğirmeler olur. Yüz bölgesinde meydana gelen seğirmeler, genellikle atardamarların yüze giden sinirler üzerine baskı yapması sonucunda hissedilir. Vücudun herhangi bir kısmında hissedilen seğirmeler, damar genişlemesinden de kaynaklanabilir. Damarlardaki genişlemenin neden olduğu seğirme hissinin birçok sebebi olabilir.

Özellikle kadınlarda kasık ve karın bölgesinde hissedilen seğirmeler, hamileliğin bir belirtisi olabilir. Bu bölgede seğirmeler oldukça sık görülür. Anne adayının rahminin ve o bölgede bulunan damarların genişlemesi durumunda ortaya çıkar. Kasık ve karın bölgesinde hissedilen seğirmeler, ilerleyen zamanlarda şiddetli sancılar ve ağrılar ile devam edebilir.

Burun Seğirmesi Neden Olur?

Kasık ve karın bölgesi haricinde yüz bölgesinde de seğirmeler olabilir. Burunda meydana gelen seğirmeler, aşırı heyecan, yorgunluk ve stresli durumlar sonucunda kas hareketlerinin dengesiz hale gelmesi nedeniyle ortaya çıkar. Aşırı yorgunluk durumunda yüz ve burun bölgesinde bulunan kasların yorulması ile kas hareketlerinde ağırlaşma sonucunda da yüz ve burun bölgesinde seğirmeler görülebilir.

Burun Seğirmesi Nasıl Geçer?

Burunda hissedilen ağrı, zamanla tedaviye gerek duyulmadan kendiliğinden geçebilir. Bulunduğunuz heyecanlı ve stresli ortamdan uzaklaştıktan ve kendinizi yorgun hissettiğinizde dinlendikten sonra burun bölgesinde hissettiğiniz seğirmeler kendiliğinden geçebilir. Ancak uzun süre devam eden ve rahatsız edici boyuta ulaşan seğirmeler için bir uzmana danışmak önemlidir.

Ek Bilgiler

Burun seğirmesi, tıbbi olarak genellikle ciddi bir durum olarak değerlendirilmez. Ancak, eğer bu durum sıkça tekrarlıyorsa veya başka semptomlarla birlikte görülüyorsa, altta yatan başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Bu durumda, bir nörolog veya bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmak gerekebilir.

Burun seğirmesini önlemek için:

  • Stresi yönetmek ve gevşeme teknikleri uygulamak
  • Yeterli uyku almak
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Sağlıklı ve dengeli beslenmek
  • Göz yorgunluğunu azaltmak için ekran başında geçirilen süreyi sınırlamak

Bu önlemler, burun seğirmesini azaltmaya ve genel sağlığı korumaya yardımcı olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Burun Ucu Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Burun Ucu Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Kas Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Kas Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Göz Altı Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Göz Altı Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Sağ Göz Altı Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Sağ Göz Altı Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Bacak Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi

Bacak Seğirmesi Belirtileri ve Tedavisi